Vertaling met www.DeepL.com/Translator


Gaina + Bernd
Gaina + Bernd

Welkom op de webpresentatie van het

Akkinson® Instituut (Sinds 2011).

 

De succesvolle introductie van de Akkinson® Vario massagetechniek en de steeds groeiende vraag naar effectieve, duurzame* en holistische fasciale massage bevestigen het instituut in zijn gehele innovatieve vakgebied. Onze trouwe klanten, die al vele jaren bij ons zijn, dragen ook bij aan ons succes, bezoeken ons elke dag in onze praktijken en stellen ons voor nieuwe uitdagingen. Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze oprechte dank uit te spreken voor het in ons gestelde vertrouwen.

 

Mechanische receptoren en interstitiële vrije zenuwuiteinden en hun specifieke effecten op de fasciale toon (stress-toestand) zijn essentiële behandelingscriteria bij Akkinson® fasciale massage. De directe invloed ervan op het centrale zenuwstelsel (vegetatief zenuwstelsel) is door medisch onderzoek lange tijd onderschat. Vandaag de dag staan ze middelpunt in het fasciënonderzoek.

 

Het fascia reguleringsstelsel laat de complexe relaties zien tussen het lichaamsfascie systeem en andere betrokken factoren.Wat gebeurt er onder mijn huid?
Wat gebeurt er onder mijn huid?

Wat gebeurt er onder mijn huid?

Zin in een wetenschappelijke ontdekkingsreis?Akkinson® fasciale massage
Akkinson® fasciale massage

Akkinson® Vario massagetechniek

Op voorhand:
De Akkinson® Vario-massagetechniek behandeld, afhankelijk van de intensiteit, de

  • fascia superficials: oppervlakkige lichaamsfascie, of
  • fascia diep (profund): spierfascie en septa in de diepte (myofascia).

  • Het gebruik van het kruipeffect (vervorming = kruipeffect) vereist de hoogste intensiteit van de massagetechniek.
  • Intensiteitssortering: Ontspannen, sport- en fasciale variant.
  • Hoe hoger de intensiteit van de behandeling, hoe meer tijd nodig is voor een behandeling zone.

De Akkinson® Vario massagetechniek veroorzaakt de beweging van weefsellagen en lost vilten op in het bindweefsel en de verharding veroorzaakt door, onder andere, fibrine of verknopingen.

  • Fibrinogeen is een voorloper van fibrine (stollingsfactor). Een lokale ophoping van fibrinogeen in het weefsel, bijvoorbeeld veroorzaakt door een gebrek aan contractie- en rekstimuli, activeert een biochemische reactie in het organisme en zet fibrinogeen om in fibrine. Het organisme gaat ervan uit dat een lokale ophoping van fibrinogeen duidt op een open wond die snel moet worden vastgehouden voordat virussen of bacteriën de wond kunnen binnendringen. In plaats daarvan, plakt de omgezette fibrine vezels of weefsel samen.
  • Crosslinks (dwarsverbanden)

    Tijdens de ontwikkeling van lokale Myo-Crosslinks (Myo = spier) is er een verlies van basisstof in de extracellulaire matrix, ECM. Als gevolg hiervan benaderen de samentrekkende elementen de spier en beginnen ze aan elkaar te kleven. In water oplosbare dwarsverbindingen bevinden zich ook in de fascia, bijv. ligamenten. Ze bestaan voornamelijk uit waterstofbruggen. De oplopende vorm van in water oplosbare dwarsverbindingen is niet in water oplosbaar. Deze vorm komt bijvoorbeeld voor bij actieve of latente myogelose in de spiervezels. Ze zijn moeilijk te behandelen. Beide vormen van verlijming en vilten in het gelaatsweefsel worden veroorzaakt door een gebrek aan samentrek- en rekstimuli. Oorzaken: Immobilisatie (gebrek aan beweging), leeftijd, bloedsomloopstoornis en spieratrofie. Andere factoren zijn: zuur milieu (< pH-waarde) in het weefsel, onvoldoende vloeistofuitwisseling in het weefsel, in het weefsel opgeslagen slakken- en milieutoxines, slechte toevoer van voedingsstoffen door het organisme en nog veel meer.

De massagetechniek stimuleert de circulatie van vocht in het behandelde weefsel.

 

Door het onder elkaar schuiven van de weefsellagen worden receptoren (mechanoreceptoren) gestimuleerd. Stimulatie verbetert de bloedsomloop in het behandelde weefsel. De basisstof wordt door extravasatie verhoogd in de extracellulaire matrix (ECM) en de vloeibaarheid wordt verbeterd. Het vernieuwingspercentage van de basisstof wordt verhoogd.

 

Fibroblasten in de extracellulaire matrix (ECM) worden gestimuleerd om gezond collageen te produceren. Collageen is het structurele eiwit dat uit de fascie gebreid wordt.

 

Er worden regeneratieve processen gestart. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om speciale enzymen die het sporenelement koper activeren. Zij spelen een belangrijke rol bij de kruiskoppeling van collageen- en elastineverbindingen en bevorderen de verwijdering van oud bindweefsel.


Verdere fasciale reacties (fasciale plastiek) kunnen verklaard worden in de interactie tussen het "piëzo-effect" en de Akkinson® Vario massagetechniek, die specifiek de lichamen van de vader Pacini en myofibroblasten lokaal stimuleert. -->> Gesunde Prozesse aktivieren

 

De fasciale toon schakelt geleidelijk over naar de ontspanningsmodus.

 

De vloeistofopslagcapaciteit van de fascia wordt positief beïnvloed door de massagetechniek en verjongt het weefsel lokaal.

 

Daarom heeft de Akkinson® fasciale massage een neurofysiologisch* effect!

 

Een blijvend effect treedt op bij de 2e of 3e behandeling. Meer informatie vindt u in het >> behandelconcept.

 

Geen enkele andere manuele therapeutische massagetechniek heeft een dieper en effectiever effect op behandelde fascia en receptoren dan de Akkinson® fascia massage!


Fascia® olie

Speciaal voor de Akkinson® fascia massage is een fascia olie ontwikkeld. De fascia olie ondersteunt de behandeling om matte, gelijmde en geharde fascia los te maken en bouwt een fascia bescherming op rond de opgeloste en losse fascia. De verzorgingsstoffen in fascia olie voorkomen dat de losse fascia weer gaat plakken en matteren.

Bescherming tegen overmatig gebruik

Niet alleen de klanten profiteren van fasciënbescherming. Akkinson® Fascia Oil ondersteunt de beoefenaars bij hun manuele therapieën en beschermt hen tegen overbelasting en vroegtijdige beroepsziekten: Gewrichten, gezichtsweefsel (bindweefsel, gezichtsvermogen, ligamenten) en spieren.


Akkinson® is uniek in fascie-combinatiebehandeling en "toonaangevend in de therapie" sinds 2011!

Re&Ki-methode
Re&Ki-methode

Re&Ki-methode volgens Akkinson®

2. Reiki in fasciënnotherapie

De Re&Ki-methode volgens Akkinson® is een receptieve fascia therapie, die speciaal is ontworpen voor mechanische receptoren: Ruffini-lichamen en Golgi-vision-organen. Fasciale gel (stolling die onder invloed van anesthesie voelbaar is) kan dus goed behandeld worden. Onmiddellijke plastische vervorming van de fascia, ook bekend als thixotropie in technisch jargon, liquefies het behandelde weefsel.

 

Stress vloerstoffen beschermen het leven en activeren het sympathische zenuwstelsel. Adrenaline en noradrenaline zijn de bekendste stresshormonen. Aanhoudende stresshormonen kunnen moorddadig zijn en onder andere hoge spanningen in het bindweefsel veroorzaken. Hoge bloeddruk, slapeloosheid, down-regulatie van het immuunsysteem en het spijsverteringskanaal, onevenwichtigheid en nog veel meer, worden toegevoegd. De Re&Ki-methode stimuleert de Ruffini-lichamen (receptoren) en het bijbehorende parasympatische zenuwstelsel, de tegenstander van het sympathische zenuwstelsel. De vermindering van stresshormonen en de bevordering van gezonde biochemische processen (zelfgenezend vermogen) is het doel.

 

De ontvankelijke fascia therapie maakte het noodzakelijk om nieuwe Reiki behandelingstechnieken te introduceren.

 

Momenteel wordt de Re&Ki-methode aangeboden als aanvulling op de Akkinson® fasciale massage in de Akkinson® praktijk in Eltville.


Het behandelconcept Akkinson® Fascia wordt gecompleteerd met de huidige wetenschappelijke bevindingen van het fasciënonderzoek
Fascia anatomie


Oberflächige Körperfaszie
Oberflächige Körperfaszie
Tiefliegende Faszienstruckturen
Tiefliegende Faszienstruckturen

Fasciale structuren in het menselijk lichaam.

Legende: lat. Myo = Muskel; lat. Fascia = Faszie; lat. Gelose = Erstarrung/Verhärtung; Faszial = alle Bindegewebsartigen Collagenfasern = FaszienStrukturen; Code: ICD10-M79.1 (WHO Klassifizierungssystem) = Myofasziales Schmerzsyndrom; lat. Myofaszie = Muskelfaszien.Neurofysiologisch effect

De Akkinson® Vario massagetechniek (fascia-variant) heeft soms een neurofysiologisch effect. Dit betekent: de Akkinson® Vario massagetechniek klemt en vernauwt zowel zenuwvezels en receptoren (sensoren uit het lichaam) als bloedvaten, uitgaande van een gematte, gelijmde of geharde fascia, en heeft een losmakende en verzachtende werking. De toevoer van zuurstof- en nutriëntenrijk bloedplasma, weefselvloeistof, in de weefselstructuren wordt verbeterd. De natuurlijke spanningsregeling corrigeert zelfstandig misstanden en/of verkeerde houdingen door spanningsproblemen. Op voorwaarde dat er geen pathologische bevindingen zijn die het natuurlijke neurofysiologische effect van de massagetechniek schaden.


De Akkinson® filosofie "Warm houden, warmte geven" vervolledigt het behandelingsconcept volgens Akkinson®.

Een belofte van genezing is niet het onderwerp van Akkinson® behandelingen en onze eigen producten. De behandelingen en producten vervangen niet het bezoek aan de dokter in geval van ziekte.
 
Leidraad: Als je niets verandert, verandert er niets.
Geen enkele fascietherapie ter wereld kan blijvend helpen als er geen permanente veranderingen zijn in de dagelijkse routines die de gezondheidsproblemen veroorzaken.